window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-2B1XFM5BLR');

Γυναίκες στις Μαθηματικές Επιστήμες σε όλο τον Κόσμο: Πορτρέτα

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Το Ινστιτούτο Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θα φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του από τις 5 μέχρι και τις 24 Απριλίου, την έκθεση με τίτλο “Γυναίκες στις μαθηματικές επιστήμες σε όλο τον κόσμο: Πορτρέτα”. Η έκθεση θα προβληθεί και στο Φεστιβάλ Επιστήμης του ΙΚυ, sCYence Fair 2023!

Nutty Scientists

Οι  Nutty Scientists είναι οι παγκόσμιοι ηγέτες στην εκπαίδευση STEAM, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να μαθαίνουν διασκεδάζοντας!

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο έρχεται σε επαφή, επικοινωνεί και συνεργάζεται με την κυβέρνηση, τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες. Μην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αντιπρόσωπους της Επιτροπής στο sCYence Fair και να μάθετε περισσότερα για τη δράση τους.

Οργανισμός ΗΡΩΝ

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Ο οργανισμός ΗΡΩΝ διοργανώνει κάθε χρόνο δραστηριότητες στο πλαίσιο του EU CodeWeek, καθώς και το Πανηγύρι Επιστήμης First Lego League Discover/Explore.

Έκθεση Ρομποτικής με Χρήση Ρομπότ από το First Tech Challenge (FTC) σε Πίστα

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Κανονική πίστα 4Χ4 μέτρων των ρομποτικών παιγνιδιών του διαγωνισμού First Tech Challenge Cyprus, όπου θα δωθεί η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να λειτουργήσουν και να οδηγήσουν τα ρομπότ με βάση τις οδηγίες των μαθητών μας που θα τους καθοδηγούν.

“Starlab” Κινητό Πλανητάριο

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την δράση του Interstellar Science Education and Cultural Institute κινητό πλανητάριο "Starlab".

Μουσικό Live Link

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Love FM playing live from The Cyprus Institute 2023 sCYence Fair!

ASBIS

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Έκθεση Prestigio multiboards για την εκπαίδευση, και ρομπότ Security Dogs σε δράση!

10:00 – 12:00   |   Vision for Robotics Lab (V4RL)

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Όπως η όρασή μας έχει καίριο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουμε μια κατάσταση, η ανάπτυξη της ρομποτικής όρασης και ρομποτικής αντίληψης υπόσχεται να είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της αυτονομίας στην ρομποτική πλοήγηση και της τεχνητής νοημοσύνη

10:30 – 11:30   |   Διάλεξη: «Η Ανταρκτική ως Τόπος Αναζήτησης των Ιχνών του Διαστήματος» – Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης

Αίθουσα Εκδηλώσεων Ιωάννης Ιωαννίδης, Κτήριο Fresnel

Η Ανταρκτική, αποτελεί ένα συναρπαστικό και μοναδικό τόπο για την ανακάλυψη μετεωριτών.
Ο κ. Μπαζιώτης θα μιλήσει για τη μοναδική του εμπειρία, καθώς απετέλεσε μέλος της οκταμελούς Αποστολής ANSMET στην Ανταρκτική. Θα μιλήσει επίσης για τις λίγες πιθανότητες που έχει κάποιος άνθρωπος να γίνει μέλος του ANSMET καθώς για το χρόνο που απαιτήθηκε από τη στιγμή της πρώτης αίτησης μέχρι τη τελική του αποδοχή στην αποστολή.

11:00 – 13:00   |   Live Link

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Love FM Live Link το Φεστιβάλ Επιστήμης 2024

09:00 – 17:00   |   Nutty Scientists

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Οι Nutty Scientists είναι οι παγκόσμιοι ηγέτες στην εκπαίδευση STEAM, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να μαθαίνουν διασκεδάζοντας!
Από το 2024, οι τρελοί αυτοί επιστήμονες μετακόμισαν στο νησί μας και προσφέρουν χαρά και γνώση στους μικρούς τους φίλους. Επισκεφθείτε το περίπτερο των Nutty Scientists στο SCYence Fair 2024 και «πειραματιστείτε» διασκεδάζοντας! Ο Nutty Professor, θα ταξιδέψει στην Κύπρο για το Φεστιβάλ Επιστήμης, μπορεί να σταθείτε τυχεροί να τον γνωρίσετε από κοντά και να βγάλετε και φωτογραφία μαζί του!

09:00 – 17:00   |   BirdLife Cyprus

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Ο καταπληκτικός κόσμος του Αθρωπουπουλλιού! Εξερευνήστε μαζί με το BirdLife Cyprus τον συναρπαστικό κόσμο των Αθρωποπουλλιών! Αυτά τα παρεξηγημένα φτερωτά πλάσματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σύμμαχοι των ανθρώπων και ιδιαίτερα για τους γεωργούς, καθώς η διατροφή τους αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από μικρά τρωκτικά.

09:00 – 17:00   |   Δέκαθλο Φυσικής

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Το Δέκαθλο Φυσικής είναι μια βιωματική δραστηριότητα με δέκα ενδιαφέροντα πειράματα Φυσικής για μικρούς και μεγάλους. Το κάθε πείραμα («αγώνισμα») έχει  μετρήσιμο αποτέλεσμα. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να πειραματιστούν και να ελέγξουν πόσο καλά τα καταφέρνουν σε αυτές τις πειραματικές δραστηριότητες και, παράλληλα, να μάθουν για έννοιες και νόμους της Φυσικής.

09:00 – 17:00   |   Εκπαιδευτικές Εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας – Δρ. Χρίστος Ρουσιάς

Αίθουσα Εκδηλώσεων Ανδρέας Μούσκος

Οι αναδυόμενες και καινοτόμες τεχνολογίες Εικονικής Πραγματικότητας, μέσω των ιδιαίτερών τους χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των οριζόντιων κομβικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών του 21ου αιώνα.

09:00 – 17:00   |   Engino

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Η Engino θα παρουσιάσει τα προγράμματα της στον τομέα των STEM & Robotics για παιδιά μέσα από δραστηριότητες διαδραστικής μάθησης.

09:00 – 17:00   |   ROBOTEX

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Επίδειξη ρομποτικών προκλήσεων Robotex!

13:30 – 17:00   |   Πρόγραμμα Χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (SEMEP)

Αίθουσα Εκδηλώσεων Ιωάννης Ιωαννίδης, Κτήριο Fresnel

Στο πλαίσιο του “SCYENCE Fair 2024”, θα φιλοξενήθει το 13ο Παγκύπριο συνέδριο μαθητών/ριών SEMEP UNESCO (Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου), με θέμα «Μέθοδοι έρευνας στην οικολογία και καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία STEM που έχουν ως στόχο τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής».

15:30 – 17:00   |   Τελετή Απονομής Βραβείων

Ινστιτούτο Κύπρου, Αθαλάσσα Campus

Κατά την τελετή απονομή των βραβείων οι ομάδες με τις πιο ευρηματικές και έξυπνες ιδέες και παρουσιάσεις θα επιβραβεύονται!

Go to Top