window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-2B1XFM5BLR');
Loading Events

All Events

Γαλλική Πρεσβεία – Neoplants: Neo P1, indoor air purifying plant

Η Γαλλική Πρεσβεία παρουσιάζει μια εμπνευσμένη καινοτομία που συνδυάζει την αναζήτηση της βιωσιμότητας, της ανθρώπινης υγείας, της μηχανικής, της βιολογίας και της καινοτομίας, με τη μορφή… ενός φυτού! Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να έχουν φυτά στο σπίτι τους, καθώς ζούμε σε υπερ-τεχνηματοποιημένα και μολυσμένα αστικά περιβάλλοντα. Τι θα γινόταν όμως αν τα φυτά μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό του αέρα των εσωτερικών μας χώρων; Η Neoplants, μια γαλλική startup, δημιούργησε ένα τέτοιο φυτό, αξιοποιώντας τη δύναμη της Φύσης για να δημιουργήσει βιώσιμη λύση σε ένα παγκόσμιο ζήτημα υγείας. Το “Neo P1”, όπως ονομάζεται, είναι ισοδύναμο με έως και 30 κανονικά φυτά εσωτερικού χώρου όσον αφορά τον καθαρισμό του αέρα. Επίσης, δεν αποθηκεύει τους ρύπους όπως θα έκανε ένα κανονικό φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά τους ανακυκλώνει σε χρήσιμους μεταβολίτες.


Πρεσβεία Φιλανδίας: Angry Birds

Το Angry Birds είναι ένα παιχνίδι για κινητά που αναπτύχθηκε από τη φινλανδική εταιρεία Rovio και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για iPhone το 2009. Το παιχνίδι για κινητά έγινε γρήγορα ένα παγκόσμιο φαινόμενο μετά την κυκλοφορία του. Η ιδέα πίσω από το Angry Birds είναι απλή – ο στόχος του παίκτη είναι να χρησιμοποιήσει σφεντόνα για να πετάξει θυμωμένα πουλιά στις δομές των γουρουνιών και να τα γκρεμίσει. Αν και οι περισσότεροι παίζουν το Angry Birds για ψυχαγωγία, οι νόμοι της φυσικής είναι πολύ παρόντες. Η γωνία της σφεντόνας και η προέκτασή της καθορίζουν την πορεία πτήσης των πουλιών- το βασικό πουλί πετάει οριζόντια με σταθερή ταχύτητα, ενώ κατακόρυφα η ταχύτητα επιταχύνεται. Το παιχνίδι συνδυάζει τη φυσική της κίνησης με την επίλυση προβλημάτων.


Ελληνική Πρεσβεία: Σύνθετη Αποσπώμενη Κινητή Βάση Κυψέλης Μελισσών

Μετά από αξιολόγηση 200 περίπου αιτήσεων, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ανακοίνωσε to 2021 τους εφευρέτες που επιλέχθηκαν και βραβεύτηκαν στην 4η απονομή του Οργανισμού. Στην κατηγορία στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος για λογαριασμό Πανεπιστημίου ή Ερευνητικού Κέντρου, η εφεύρεση που βραβεύθηκε ήταν η «Σύνθετη Αποσπώμενη Κινητή Βάση Κυψέλης Μελισσών» του Βασίλειου Κωσταμένα και του Μιχαήλ Αγγέλη. Η εφεύρεση θα παρουσιαστεί στο sCYence Fair 2024!


Πρεσβεία Σουηδίας: Σουηδικές Εταιρίες με Καινοτόμες Λύσεις για την Λειψυδρία και την Κλιματική Αλλαγή

Η έκθεση της Πρεσβείας της Σουηδίας θα παρουσιάσει σουηδικές εταιρείες που έχουν καινοτόμες λύσεις για τη λειψυδρία και την κλιματική αλλαγή. Το Mimbox είναι μια λύση για πλυντήρια ρούχων που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τη ρύπανση από μικροπλαστικά. Το Orbital “space shower” ανακυκλώνει το νερό που χρησιμοποιείται όταν κάνετε ντους, επιτρέποντάς σας να κάνετε μεγάλα και ζεστά ντους χωρίς να χάνεται πολύτιμο θερμαινόμενο νερό. Η Atlas Copco είναι μια βιομηχανική εταιρεία 150 ετών που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης καινοτομίας στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα η Σουηδική Πρεσβεία θα διαθέτει περίπτερο για πληροφορίες για το Διεθνή διαγωνισμό για νέους με θέμα το νερό «Stockholm Junior Water Prize» 2025, που γίνεται σε συνεργασία με την Υδατοπρομήθεια Λεμεσού.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για το 2024 έχουν κλείσει, και θα ανοίξουν τον Οκτώβρη του 2024 για τον Διαγωνισμό του 2025.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Πρεσβεία Ολλανδίας: Επιστημονικά Πειράματα με Μπαταρίες και Μπαλόνια

Η Πρεσβεία της Ολλανδίας θα δώσει την ευκαιρία στους παρευρισκομένους της έκθεσης να συμμετέχουν σε διάφορα επιστημονικά πειράματα. Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, τη χρήση νερού, μπαταριών και μπαλονιών.

 


Πρεσβεία της Πολωνίας

Η Πρεσβεία της Πολωνίας προσκαλεί όλους να γνωρίσουν μια συναρπαστική τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας! Ένα καινοτόμο sandbox επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μοντέλα τοπογραφίας χειριζόμενοι πραγματική άμμο, δημιουργώντας μια μοναδική και διαδραστική εμπειρία. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως τρισδιάστατες κάμερες Kinect, λογισμικό προσομοίωσης και απεικόνισης και προβολείς δεδομένων, το εργαλείο αυτό προσφέρει ρεαλιστικές και συναρπαστικές απεικονίσεις της τοπογραφίας και του νερού. Συνδυάζει τη φυσική εμπειρία με τη διαδραστική εικονική απεικόνιση.

Ελάτε να το γνωρίσετε από κοντά στο περίπτερό μας! Ανακαλύψτε τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας και εμπνευστείτε για μάθηση μέσω της αλληλεπίδρασης και της εξερεύνησης.


Πρεσβεία της Ουγγαρίας

   
 

Η Πρεσβεία της Ουγγαρίας θα παρουσιάσει τρία μοναδικά προϊόντα καθαρισμού που ονομάζονται Cycle, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα και φυτικά συστατικά. Τα προϊόντα είναι απαλλαγμένα από σκληρά χημικά και είναι πραγματικά αποτελεσματικά. Το οξικό οξύ και τα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προϊόντα παρασκευάζονται από βιοστερεά.

Καθαριστικό κουζίνας

Είναι ένα καθαριστικό με βάση το ξύδι για επιφάνειες κουζίνας. Είναι ασφαλές για τα τρόφιμα, δηλαδή διάφορα τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν σε επαφή με την επιφάνεια που έχει καθαριστεί με το καθαριστικό, καθώς δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες. Αυτό το προϊόν περιέχει όχι μόνο 100% συστατικά προερχόμενα από τη φύση αλλά και υψηλό βαθμό ανακυκλωμένων υλικών για να είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο.

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Το γενικό οικιακό καθαριστικό αφαιρεί τη σκόνη, τις εναποθέσεις αλάτων, τη βρωμιά και τα δακτυλικά αποτυπώματα για επιφάνειες που είναι ανθεκτικές σε φόρμουλες με βάση τα οξέα. Περιέχει οινόπνευμα που προσδίδει στο καθαριστικό την ιδιότητά του να στεγνώνει γρήγορα, αφήνοντας την επεξεργασμένη επιφάνεια καθαρή.

Καθαριστικό δαπέδου γενικής χρήσης

Το προϊόν στεγνώνει χωρίς ραβδώσεις και εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές. Είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση στα σκληρά καυστικά και όξινα καθαριστικά: μια φόρμουλα φιλική προς τα κατοικίδια και τα παιδιά που δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες. Αυτό το προϊόν περιέχει όχι μόνο 100% συστατικά προερχόμενα από τη φύση αλλά και υψηλό βαθμό ανακυκλωμένων υλικών για να είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο.

Go to Top