Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 και της αναβολής του προγραμματισμένου Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair 2020”, το Ινστιτούτο Κύπρου φέτος συνεχίζει την παράδοση διοργανώνοντας την εκδήλωση διαδικτυακά, με έναν καινοτόμο και διαφορετικό τρόπο. Tο Φεστιβάλ Επιστήμης "sCYence Fair 2021" θα πραγματοποιηθεί στις 19-24 Απριλίου 2021 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του  Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και του Δήμου Αγλαντζιάς. Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για συμμετοχή μαθητών 9-18 ετών, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλες τις πόλεις της Κύπρου. Περισσότερες από μια ομάδες από το ίδιο σχολείο, η κάθε μια με διαφορετικό θέμα παρουσίασης, θα μπορούν να συμμετέχουν.

Στόχος του Φεστιβάλ Επιστήμης "sCYence Fair 2021" είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων σε επιστημονικούς τομείς, καθώς και η έμπρακτη στήριξη στην επόμενη γενιά επιστημόνων της Κύπρου. Η συμμετοχή των μαθητών αποσκοπεί στην γνωριμία, στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ερευνητών του μέλλοντος για το ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας με τρόπο πρακτικό και κατανοητό, αλλά και στη διεύρυνση του επιστημονικού τους ορίζοντα.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν διαδικτυακά στο κοινό τους τα επιστημονικά τους έργα. Το κοινό επίσης θα μπορεί να περιηγηθεί εντελώς διαδικτυακά στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου, να παρακολουθήσει διαλέξεις και να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, επίσης να  ψηφήσει την καλύτερη παρουσίαση. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ακολουθήσουν τις τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις με ένα διασκεδαστικό, καινοτόμο και διαδραστικό τρόπο, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικές διαδικτυακές διαλέξεις.

Ταυτόχρονα, ερευνητές, διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Άλλωστε σκοπός του θεσμού του Φεστιβάλ Επιστήμης "sCYence Fair" είναι να παρουσιάσει σε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες και υπόβαθρο, ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση,, αλλά μπορεί επίσης να είναι ψυχαγωγική και διασκεδαστική.

Το πλήρες πρόγραμμα και οι τελευταίες ανακοινώσεις που αφορούν τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Επιστήμης "sCYence Fair 2021" θα αναρτηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021, είτε online, είτε συμπληρώνοντας το έντυπο αίτησης και αποστέλλοντας το ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεομοιότυπου.  

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 22208625

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνήστε με το τμήμα Εκδηλώσεων του ΙΚυ στο 22 208702.