Έπειτα από την περσινή μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Επιστήμης “2019 sCYence Fair”, το Ινστιτούτο Κύπρου, συνεχίζει την παράδοση διοργανώνοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Επιστήμης "sCYence Fair 2020" στις 3 και 4 Απριλίου 2020. Το Φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει τη στήριξη του Δήμου Αγλαντζιάς. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου στην Αθαλάσσα και θα είναι ανοιχτό για συμμετοχή μαθητών 9-18 ετών, τόσο από τα δημόσια σχολεία, όσο και από τα ιδιωτικά. Μάλιστα, από το ίδιο σχολείο θα μπορούν να συμμετέχουν περισσότερο από μια ομάδα έχοντας διαφορετικό θέμα παρουσίασης.

Στόχος του Φεστιβάλ Επιστήμης "sCYence Fair 2020" είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων σε επιστημονικούς τομείς, καθώς και η έμπρακτη στήριξη στην επόμενη γενιά επιστημόνων της Κύπρου. Η συμμετοχή των μαθητών αποσκοπεί στην γνωριμία, στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του νεανικού κοινού για το ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας με τρόπο πρακτικό και κατανοητό, αλλά και στη διεύρυνση του επιστημονικού τους ορίζοντα.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τους τα επιστημονικά τους έργα, να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου, να παρακολουθήσουν σχετικές διαλέξεις και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για την καλύτερη παρουσίαση. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ακολουθήσουν τις τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις με ένα διασκεδαστικό, καινοτόμο και διαδραστικό τρόπο, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικές διαλέξεις και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές, διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και να προσελκύσουν τους επισκέπτες να συμμετάσχουν έμπρακτα. Άλλωστε σκοπός του θεσμού του Φεστιβάλ Επιστήμης "sCYence Fair" είναι να παρουσιάσει σε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες και υπόβαθρο, ότι η επιστήμη δεν έχει να κάνει μόνο με γνώσεις, αλλά μπορεί επίσης να είναι ψυχαγωγική και διασκεδαστική.

Το πλήρες πρόγραμμα και οι τελευταίες ανακοινώσεις που αφορούν τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Επιστήμης "sCYence Fair 2020" θα αναρτηθούν εδώ σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 10 Μαρτίου 2020, είτε online, είτε συμπληρώνοντας το έντυπο αίτησης και αποστέλλοντας το ηλεκτρονικά ή μέσω φαξ.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     Φαξ:22208625